Raamrubber / voorruitlijst (lekkage)

Gestart door kaaskoekje, 13 mei 2024, 10:22:18

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

kaaskoekje

Hoi!

Ik ben sinds een tijdje een trotse Micra-eigenaresse. Nu bleek afgelopen winter dat ik lekkage heb bij het bestuurdersraam. de overgang van de ruit naar de deur aan de buitenkant is niet meer waterdicht. Het raamrubber dat daar zit, sluit niet meer aan op de ruit, waardoor water van de ruit rechtstreeks de deur in loopt (en uiteindelijk langs de speaker de auto in loopt.

Mocht iemand een idee hebben waar ik zo'n onderdeel nog een keer kan vinden, of hoe het te fiksen valt, dan hoor ik het graag!

Micra is een K11 2e facelift van 2001 (1.0)

.maarten

Je kunt op de sloop kijken of je een betere kunt vinden. Maar eigenlijk hoort water min of meer erlangs te lopen en hoort het onderuit de deur te lopen aan de buitenkant van de deurrubbers. Ik zou even kijken of de afwateringsgaten nog open zitten in de deur.

kaaskoekje

Hoi Maarten, bedankt voor je reactie.
De afwateringsgaten zijn open, daar zie ik niks. Het lijkt aan de binnenkant van het metaal waar het hardboard op bevestigd is langs te lopen (in plaats van recht naar beneden of de buitenkant). Ik heb inmiddels de hardboard binnenplaat vervangen. Ik was al op de uitkijk voor een sloopmicra, maar ik heb nog geen gevonden. Bij onderdelenlijn kwam er ook niks uit. Ik weet ook niet precies hoe het onderdeel heet, of dat het mogelijk is om van een driedeurs het onderdeel op maat te maken (of dat het misschien universeel nissan is uit dezelfde periode). We zoeken rustig verder :) zolang de zon schijnt gaat het goed  ;D